A teriyaki (hiragana: てりやき, magyaros: terijaki) egy japán főzési eljárás, illetve szósz neve.
A teriyaki eljárás során a húst páclében pácolják, ezt nevezik teriyaki szósznak is, majd sütik, grillezik vagy főzik. A teriyaki szósszal sütés közben is lehet locsolgatni a húst. Kapható üvegben, előregyártott formában, de otthon is elkészíthető.
Ára (2013): 1000 Ft. körül egy kis üveggel
Hol kapható: nagyobb áruházláncokban, ázsiai boltokban
* fél csésze szójaszósz
* fél csésze mirin (vagy három rész cukor, 1 rész szaké)
* két evőkanál cukor
A hozzávalókat összekeverjük, egy lábasban felforraljuk közepes lángon, majd a lángot levéve még pár percig főzzük. Kihűlés után lehet használni, üvegben, hűtőben sokáig eltartható.